Капкообразуватели

Капкообразувателите са един от най-важните компоненти в съвремените системи за капково напояване.

Ролята на капкообразувателите е осигуряването на еднородност на разпределението на количеството вода и торове, които трябва да достигнат до кореновата система на растенията за максимално ефективна поливна система.

Външните капкообразуватели се монтират на полиетиленови PE тръби, само там където е нобходимо по протежение на реда. Всъщност капкообразувателите, които се използват в капковите маркучи работят на абсолютно същия принцип като външите, но се влагат по време на екструзията на капковия маркуч. 

Как да изберете точните капкообразуватели?

Основните причини, налагащи използването на компенсиращи капкообразуватели, са промените на налягането в главния тръбопровод и/или поливните крила, което най-често се случва при денивелации в напояваната площ, по-големи от 1,5 m (склонове, хълмисти терени, полета на тераси) и/или при много дълги поливни редове.
Когато обаче вариациите в налягането на водата не са фактор, то некомпенсиращите се капкообразуватели биха били отличното решение.

  • устойчиви на въздействието от слънчевите лъчи, както и на всички най-често използвани химикали и торове в селското стопанство;
  • лабиринтът на всички капкообразуватели които предлагаме е с турболентен поток, което предотвратява запушванията; 
  • произведени  от висококачествени полимери;
  • тесният кръстосан вход на капкообразувателя действа като филтър;
  • различното оцветяване на капачките дава информация относно дебита

ПРИЛОЖЕНИЕ: при напояване трайни насаждения като овощни градини, лозя, разсадници, както и при оранжерийно производство и хидропоника.

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-12 от 14

Страница
на страница
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-12 от 14

Страница
на страница