Дъждуване на царевица с тръбно-ролкови дъждовални машини

Дъждуване на царевица с тръбно-ролкови дъждовални машини

Tръбно-ролкови дъждовални машини за поливане на царевица
 Тръбно-ролковите машини са изпитан във времето метод за дъждуване, който се прилага с успех при сравнително малки площи, до 200 - 300 дка. За всички производители на царевица ХортиСмарт Солюшънс ЕООД предлага богат избор от дъждувални машини в зависимост от точните нужди на клиента. Tръбно-ролковите дъждовални машини могат да бъдат с диаметър на тръбата Ф90 до Ф160мм и дължина на ролката от 250м до 780м.
Към шасито на дъждувалните машини могат да бъдат монтирани моторни помпи за увеличаване на налягането, с цел намаляване на капиталовложенията за довеждащата мрежа. Като опция се предлагат и карданни помпи, които се присъединяват към трактора, с цел източване на системата след приключване на поливния цикъл.
Специално внимание е обърнато при проектирането на входа за водата чрез използване на тръби с голям диаметър и извивки с голям радиус, за да се избегнат ненужни загуби на налягане.


Карданни помпи за присъединяване към трактор Дъждуване на царевица с тръбно-ролкови дъждовални машини
Карданни помпи за присъединяване към трактор Хидравлични системи за придвижване и транспортиране

 Изключително удобство за всички клиенти, закупили от нас тръбно-ролкови дъждовални машини за поливане на царевица, е възможността да контролират своята поливна машина чрез GSM. Машината праща SMS при наличие на проблем при работа на полето с царевица и клиента може да изключи дъждувалната система при наличие на дъжд или силен вятър.