Ултрамалообемни хербицидни пръскачки

Ултрамалообемни хербицидни пръскачки

Ефективен контрол на плевелите с над 80% спестяване на хербицид с ULV пръскачки Mankar.

 

Системите за пръскане MANKAR® са професионални системи за ефективен, екологичен и все пак икономичен контрол на плевелите с хербициди или хербицидни смеси без разреждане.
Те са базирани на ULV (ultra low volume)
ултрамалообемна технология за оптимално разпределение на изключително малко количество активен продукт с равномерен размер на капчиците, което позволява с 1литър хербицид да се третира площ от 10 декара слята повърхност. Пръскането се осъществява при нормален човешки ход от 4км/ч, което води до значителна икономия на време.
Това означава, че количеството на необходимия хербицид може значително да бъде намалено, напр. с до 50%  върху култивирани площи и с до 80% при използване на сензори за борба с плевелите в райони с неравномерни плевели.

 

Предимства на хербицидните пръскачки MANKAR:

 

  • Минимално използване на хербициди - Употреба на само 1л. глифозат за 10дка. слята повърхност. Уникална ULV разпръскваща технология от Германия. Традиционните системи, като гръбните пръскачки, използват в пъти повече хербицид за същата площ.
  • Спестено време - Работи с неразредени хербициди! Не е нужно презареждане или смесване с вода, което спестява много време! Пръскането се извършва с нормален човешки ход от 4км/ч.
  • Оптимална защита за растенията - MANKAR пръска точно там, където искате и никъде другаде. Патентованата сегментна дюза и защитният капак на пръскачките не позволяват образуването на мъгла и странично разпрашаване на хербицид при пръскане.
  • Лесна употреба - MANKAR е лесна за употреба. Предлага се в преносим ръчен модел, тежащ само 2.6кг. Ергономичният дизайн намалява напрежението в гърба и тялото. Разпръскване в изправено положение и при нормален човешки ход. Работи много тихо.
  • Захранване с презаредима батерия - Ниска консумация на енергия. Пръскачката MANKAR е окомплектована с презареждаща се батерия. В зависимост от модела, заредените батерии осигуряват 8 или 16 часа работно време.
  • Независимост от наличие на вода за презареждане - Пръскачките MANKAR работят с концентриран хербицид без разреждане с вода.
  • Безпроблемно връщане на неизразходван хербицид - Останалият в резервоара хербицид се връща обратно в оригиналната опаковка. 

Ултрамалообемни хербицидни пръскачки

Ръчните ултрамалообемни хербицидни пръскачки Mankar са удобни за употреба при гъсти насаждения, за насаждения без обособени редове и за места, чието третиране изисква голяма гъвкавост. Подходящи за третиране с хербицид, както в тесни цветни лехи, така и в широки междуредия при редови култури, като лозя, овощни и зеленчукови градини, удачни са за използване в оранжерии и полиетиленови тунели.

 Поръчай Ръчна ултрамалообемна хербицидна пръскачка Mankar тук!

 

 Ултрамалообемни хербицидни пръскачки

Колесните пръскачки от групата Mankar са подходящи за междуредово третиране с хербициди в градини и разсадници, за пътеки и павирани площадки в паркове. Новите модели са колесни хербицисни пръскачки са оборудвани с подвижни отклоняващи се капаци, които се завъртат около оста си при допир с препятствия като стебла, дънери, какамъни и колове.

 Поръчай Колесна пръскачка Mankar тук!

 

Прикачни/навесни ултрамалообемни хербицидни пръскачки Mankar.
Системите за пръскане за монтиране или закрепване към превозни средства са подходящи за пръскане на големи зони, например в овощни градини и лозя, както и за култури, отглеждани на редове, и по-големи зелени пространства. Предлагат се различни модели за монтаж в предната и задната част, както и модели за лесно прикрепване към широк спектър превозни средства. Защитните капаци, включително техните работни широчини на разпръскване, брой и конфигурация, могат да бъдат адаптирани към областта на приложение, например за тесни ленти за пръскане по редове или за цялостно покритие на широки пътеки. Предлагат се различни ширини с възможност за регулиране.

Навесни и прикачни хербицидни пръскачки

Моделите MANKAR-Drive са разделени на две серии, които се различават преди всичко по отношение на типа хербицидно дозиране.
Дозирането на хербицидите става чрез електрическа или механична дозаторна помпа и управлението може да става от кабината на работната машина. Разходът на глифозат за 10дка е само 1литър. С ръчна пръскачка могат да бъдат обработени 15дка слята площ на ден, а с прикачна машина площта може да достигне до 50 - 60дка слята площ в рамките на осем часов работен ден! Намират приложение при овощни градини, лозя, малини, къпини, боровинки, разсадници, градински центрове, лавандула и др.

Ефективно приложими при насаждения от лавандула и неравен терен са новите прикачни модели Flexomant. При тях подадената доза хербицид се определя от скоростта на движение и изминатото разстояние, благодарение на механичната дозираща помпа. Оборудван с успоредна система за окачване на работния орган, Flexomant осигурява постоянно разстояние между земята и капаците, като по този начин се обработва равномерно навсякъде. В зависимост от нуждите на клиента може да бъде изработена пръскачка с един, два или три работни органа, като всеки от тях е оборудван с: 3-литров резервоар, един или два капака, всеки от които със сегментна ротационна дюза, покриващ ширини от 25см до 110см. Височината до земята може да се променя. Благодарение на Flex-механизма при "среща" с препятствие капака се прибира, като по този начин се предпазва от нараняване. Капаците могат да бъдат поръчани с допълнителни метални предпазители за по-дълъг живот.


Ултрамалообемни хербицидни пръскачкиВсяка машина е оборудвана с контролер, разположен вътре в трактора, откъдето може да се следи дали машината работи, както и да се включва или изключва при необходимост.

 

Поръчай  Прикачни/навесни ултрамалообемни хербицидни пръскачки Mankar тук!

 

Вече предлагаме и новите БИОпръскачки за борба с плевели, чрез третиране с гореща вода - BioMant Aqua и третиране с биологични хербициди - BioMant Herbi.

Вижте още >> тук

 Видео: Хербицидни пръскачки Mankar за лозя и овошки