Eфективен БИО контрол на плевелите

Eфективен БИО контрол на плевелите

HortiSmart Solutions предлага екосъобразни и иконимически ефективни решения за борба с плевелите с различни приложения и върху всякакви повърхности: в конвенционални производствени разсадници, лозя, овощни градини, в зеленчукопроизводството, органичното градинарство, озеленяването или градински центрове.

Продуктовото разнообразие на пръскачките обхваща широка гама от методи за отстраняване на плевелите:
Mankar - ултра малообемни хербицидни пръскачки. Вижте моделите тук.
BioMant Herbi - ултра малообемни БИОпръскачки за органични хербициди
BioMant Aqua - БИОпръскачки за третиране на плевели с гореща вода

 

 

 

 BioMant Herbi  машините са специално оптимизирани за пръскане с хербицид на биологична основа, например с пеларгонова киселина. За разлика от конвенционалните хербициди, тези на биологична основа е необходимо да се прилагат в големи количества, за да се постигнат желаните резултати. Оптималното разпределение на необходимото количество биохербицид се получава благодарение на специално разработени плоскоструйни дюзи и гъвкави предпазни капаци, които се отклоняват при наличието на препятствия, като например кофи за боклук, пътни знаци и др.

Биоконтрол на плевелите

Поради необходимостта от по-големи количества биохербицид, най-често BioMant Herbi се предлага като прикачна машина за различни превозни средства с достатъчно голям резервоар за осигуряване на ефективен контрол срещу заплевяване.

Моделът се предлага и като отделна система за пръскане с електрическа количка. Тази количка има собствено електрическо задвижване, много маневрена и с продължителност на работа приблизително 5 часа. Скоростта може да се регулира от 1 - 6км/ч.  Направи запитване за технически данни или доставка: find@hortismart.solutions

 

Когато използването на хербициди не е позволено или желано...

 

Органичен контрол срещу плевели с гореща вода.
За разлика от други нехимични методи за контрол на плевелите, като горене с горещ въздух или механично премахване, използването на гореща вода е много по-ефективно, икономично, спестява време и усилия.
Машините BioMant Aqua се борят с плевелите чрез пръскане на гореща вода (99.5С), като по този начин се уврежда клетъчната структура на плевелите. С повтаряне на третирането с топла вода постепенно се унищожава и корена на плевела, като в последствие умира напълно. Има възможност моделите да се изработят с рамки за монтиране към различни превозни средства, ремаркета, пикапи и др.
С БИОпръскачките се постига максимален контрол на плевелите, дори когато се отглеждат органични продукти в зеленчукови ферми, градински разсадници и декоративни растения. А в последно време Биопродуктите имат увеличено търсене и се реализират на доста добра цена.
Екосъобразно и природощадящо е използването на BioMant Aqua и за почистване на алеи в паркове, намира приложение в озеленяването и градинарството, в поддръжката на спортни терени и голф игрища, защото освен за отстраняване на плевелите, може да се използва и за почистване под високо налягане. Дебитът на водата е адаптиран към съответния модел и комбинира висока скорост на работа с ниска консумация на вода. 

Биоконтрол на плевелите

 

Биоконтрол на плевелите

Директен вносител и официален представител за България:

ХортиСмарт Солюшънс ЕООД
т.0898444166
find@hortismart.solutions