Водна мъгла за икономия на енергия

Водна мъгла за икономия на енергия

Мъглуващи системи за предварително охлаждане на навлизащия въздух в чилъри, термопомпи, охлаждащи агрегати
В най-топлите периоди на годината промишлените инсталации за климатизация на търговски центрове или големи офиси показват значителен спад в представянето си. Капацитетът на охлаждане намалява с 14-15%, а консумацията на енергия нараства с 31%. В допълнение към намалената производителност на климатика и високите пикове в консумацията на електроенергия е тежкият стрес за механичните части. Прилагането на  мъглуваща система към външните охладителните тела може да подобри ефективността им. Водната мъгла понижава температурата на навлизащия въздух с до 10º. Облекчава се натоварването на компресора и се намалява количеството енергия, необходимо на хладилната или климатична инсталация за охлаждане.
Мъглуващите системи могат да бъдат монтирани към чилъри, термопомпи или други охлаждащи агрегати без значение от размера им. Предимствата са значителни и позволяват икономия на енергия за охлаждане с до 30 %. В същото време производителността на климатика е определено по-висока и механичното натоварване по-ниско. Удължава се експлоатационният живот на климатичната или хладилна инсталация.
При типичните инсталации за охлаждане намаляването на температурата на въздуха, влизащ в кондензатора с 6°, ще доведе до повишаване с до 14% на ефективността им. Намаляване на температурата на въздуха с 12° ще повиши ефективността на климатичната инсталация с до 25-30%. Икономиите са значителни и бързо възстановяват средствата, вложени в мъглуващата система. От посочения по-долу пример става ясно, че направената инвестиция се възвръща за по-малко от един летен сезон (три месеца).


По-висока ефективност и икономия на енергия

Охлаждане на външните тела на климатици с водна мъгла Намаляване на сметкиките за електричество с до 30% с водна мъгла

Ползи от инсталирането на мъглуваща система:
• Понижава температура на навлизащия в чилара въздух с до 10°
• Потреблението на енергия за охлаждане спада с до 30%
• Повишава се ефективността на ОВК инсталациите с до 30%
• Удължава се живота на хладилната или климатичната инсталация
• Бърза възвръщаемост на инвестицията
• Бърз монтаж и лесна поддръжка

Схема за монтаж - Водна мъгла за предварително охлаждане на навлизащия въздух в климатичната инсталация

 Водна мъгла за предварително охлаждане на навлизащият въздух в климатичната инсталация