Водна мъгла за контрол на влажността в мандри и винарни

Водна мъгла за контрол на влажността в мандри и винарни

Поддържане на оптимален микроклимат във винарски изби и мандри с водна мъгла
Подобрете производителността на Вашата винарна!
При ниска влажност във винарската изба дървените бъчви изтеглят влага от виното. Заедно с естественото изпарение на виното и необходимостта от ангажирането на работна ръка за доливане на вино в бъчвите загубите, които понася винарската изба от ниската влажност, се увеличават. Инсталирането на система за водна мъгла във винарски изби е решение за поддържане на оптимална влажност, без намокряне и развитие на мухъл по бъчвите. Системата с водна мъгла е идеална и за охлаждане на помещенията, в които отлежава виното. Инсталирането на климатици в тези зони е немислимо, тъй като те допълнително изсушават въздуха. Мъглуващата система предпазва бъчвите от изсушаване, независимо от каква дървесина са направени. Вентилаторът за водна мъгла
EuroJet е с елегантен дизайн и предоставя фино и хомогенно овлажняване.
Системата за водна мъгла е необходимост за винопроизводителите, които желаят възвръщаемост както в количествен аспект, така и в качеството на първокласни вина, отлежали в дървени бъчви.

Водна мъгла за влажност във винарски изби Водната мъгла предпазва от изсушаване бъчвите от дърво

Как работи мъглуващата система?
При професионалните системи за водна мъгла водата преминава през специални метални дюзи с високо налягане и се преобразува в милиони капчици с големина 5-10 микрона. Малките капчици вода се изпаряват бързо, поддържайки необходимото ниво на влажност и регулирайки климата по един естестен и ефективен начин.
Поддържане на оптимален микроклимат

Този бърз процес на изпарение охлажда въздуха и повишава нивата на влажност в големи площи през цялата година. Инсталирането на усторйства за контрол и датчици позволява регулиране на двата показателя - охлаждане и влажност в желаните от вас граници за постигане на оптимални резултати

Водна мъгла при зреене на сирена и кашкавали Водна мъгла при съхранение на готовата продукция в мандри

Поддържането на постоянна равномерна влажност при производството на сирена и кашкавали е особено важна. Контролирането на влажността в постоянни норми е важно през целия производствен процес - от зреене на сиренето и кашкавал до съхранението на готовата продукция в мандрата.