Водна мъгла за охлаждане, влажност и торене в оранжерии

Водна мъгла за охлаждане, влажност и торене в оранжерии

Водна мъгла за оранжерии, разсадници, парници и градински центрове

  • Водна мъгла за охлаждане в оранжерии
  • Водна мъгла за поддържане на оптимален микроклимат в оранжерии
  • Водна мъгла за торене в оранжерии

Системите за водна мъгла се изполват за поддържане на оптимална влажност в оранжерии и разсадници от всякакъв тип и размери. Мъглуващите системи са широко приложими за контролиране на климата в парници, разсадници, градински центрове.
Обикновено всички производители имат проблеми с ниската влажност и високата температура в оранжериите. Растенията са подложени на стрес, когато влажността спадне под 30%. Растежът им се забавя или спира. Някои производители са принудени да спрат производството през горещите летни месеци, изчаквайки температурите отвън да спаднат. Мъглуващата система е перфектно решение на този проблем. През горещите летни дни водната мъгла охлажда растенията и повишава влажността дори при открити помещения. През зимата водната мъгла поддържа необходимата влажност, предотвратявайки обезсушаването на растенията, приченено от отоплителната инсталация.

Водна мъгла за охлаждане в оранжерии Охлаждане за оранжерии с водна мъгла

Мъглуващите системи са особено подходящи при млади и деликатни култури, както и при тропически и цъфтящи растения. Това ги прави незаменими при покълването на растенията, когато дъждуването с разпръсквачи е неподходящ метод за напояване. Високонапорните системи за водна мъгла разпръскват ултра фини водни капки с диаметър под 10 микрона. Тези капчици нежно докостват младите растения. Заедно с водната мъгла през системата могат да се подават хранителни вещества, торове, инсектициди.

Водна мъгла за поддържане на оптимален микроклимат в оранжерии Поддържане на оптимален микроклимат за растения и цветя в оранжерии с водна мъгла
Фертигация (торене) през системата за водна мъгла в оранжерии Водна мъгла за торене в оранжерии

Ползи от инсталирането на водна мъгла
Ускорява растежа на растенията
Повишава общата производителност в оранжерията
Оптимален микроклимат през всички сезони
Поддържа постоянна влажност
Намалява изпаряването и количеството вода за напояване
Охлажда през горещите летни дни и намалява необходимостта от засенчване
Нежна към деликатните растения
Подходяща за торене и дезинфекция