Хидроциклонен филтър Y - 3/4

Хидроциклонен филтър Y - 3/4"

Хидроциклонен филтър Drop серия Y - 1 1/2

Хидроциклонен филтър Drop серия Y - 1 1/2"

Хидроциклонен филтър Y - 1"

Сепаратор за пясък и твърди частици за напояване от кладенци, сондажи, реки и езера 
серия Y
Вход/Изход: 1"
Дебит: 5-12 м3/ч
Максимално работно налягане: 8 бара
Материал: метал

 

397,20 лв.
Наличност: В наличност
SKU
05-06-100

Хидроциклонните филтри се използват за филтриране на вода от сондажи или кладенци където наличието на пясък във водата е голямо.
Тяхната висока ефективност се дължи на трансформацията на водното налягане в центробежна сила, в следствие на което всички частици с по-голяма плътност от тази на водата полепват по стените на филтъра. След спиране на напояването тези частици падат в долната част на филтъра в така нареченото събирателно казанче. Промиването на хидроциклонните филтри става ръчно посредством карн в долната част на събирателното казанче.
След хидроциклонния филтър задължително се монтира фин мрежест или дисков филтър.

ПРИЛОЖЕНИЯ: Селскостопански, промишлени дейности.
УПОТРЕБА: Хидроциклоните, Y-серия, могат да отделят големи количества пясък и други твърди вещества (с S.W >1) от водата. В зависимост от условията (например поток, специално тегло S.W. на материята и др.), ефективността на разделяне може да надвишава 90%.
РАБОТА: Принципът на действие на филтрите от серия Y се основава на центробежна сила, която се създава, когато сурова вода навлиза тангенциално и принуждава твърдите частици да се отделят от течността. Там частиците, следващи спираловидна пътека близо до стената на хидроциклона, се събират в събирателната камера, разположена на дъното, където се отстраняват чрез отваряне на дренажния клапан. Чистата вода се движи нагоре към центъра на спиралата, към горния изход.


КОРПУС: Стомана S235JR (предлага се и от неръждаема стомана AISI 304 и 316, по запитване)
ПОВЪРХНОСТНА ОБРАБОТКА: Химично почистване (ецване, фосфат) и електростатично боядисване с
полиестерен прах (налични епоксидни покрития, подходящи за питейна вода).

No Related Posts